• OM MIG

Jag heter Janet Holm och bor i ett litet soldat-torp i Smålands skogar.

På torpet finns det även 8 hästar, 2 får, 4 fawn/gula tikar, 1 gul hane och 3 svarta hanar, katten Gusten, en massa olika höns och 5 kaniner. Jag är uppvuxen med hundar. Som barn växte jag upp med schäfer. Min pappa var polis.

På 70-talet var jag med och startade Uppvidinge Hundklubb. Har i många år suttit med i styrelsen.

Kennelnamnet Borzan's kommer av att kenneln startade sin avel med Borzoi och S:T Bernhard. Namnet fick jag 1988. Samma år kom min första Mops in i huset. Han hette Skrynklans Labelle (Belle). Denna lilla Skrynkliga Kille som ändrade mitt liv totalt. Belle gick bort den 14 Maj 2001, 13 år gammal. Han lämnade en stor sorg och saknad efter sig.
Jag kommer alltid att minnas dig Belle och du finns hela tiden hos mig i minne bevarat.
Tack för allt och för att du lärde mig att älska Mopsar.

Idag har jag 10 Mopsar, 3 svarta hanar, 3 svarta tikar, 4 fawn tikar. I huset finns också en Rottweilertik. Hon är min vakthund och gårdshund. Har även varit på ett par utställningar med ck som resultat. Korad Zuma's Gorgonzola (Leia) är idag 9 år. Du kan läsa och se bilder på Leia på hennes sida.

Jag föder upp både gula/fawn och svarta Mopsar. De svarta ligger mig varmast om hjärtat.
Hundarna är självklart i hela huset. De har också ett hundrum som består av två rum. Tipplucka som gör att de kan gå ut och in som de vill. På natten är dock luckan stängd.

Varje dag promenerar jag och hundarna i skogen oavsätt hur vädret är.

Meningen med min avel är i första hand en Mops med Mopsens rätta, härliga temperament. En sund Mops som kan följa med i skog och mark.
De ska para sig själva och föda utan problem. Jag har aldrig än idag behövt snitta någon tik vid valpning. Hundarna har fria knän. En del är även testade för PDE. Mina Mopsar ställs ut och flera av dem har flera titlar. Det är viktigt att få en bedömning av någon annan men även roligt att träffa alla andra Mops-ägare.

Jag har suttit i 9 år som vice-ordförande i Mops-orden. Har även under många år haft hand om Mops-Shopen. Under några år anordnade jag Mops-utställning här hemma i trädgården.
Försöker att gå på många föreläsningar. Allt som handlar om hund. Har gått två kurser i Anatomi och bedömningsteknik. Under två år läste jag avancerad hundsjukvård.

Jag utbildade mig till ringsekreterare 2007. Var klar i november 2008.
Jag tycker också det är kul att döma hundar och gör det ibland på inofficiella utställningar. Har även dömt flera gånger på Mops-utställningar.